Itt tartózkodik az oldalon: Tensi Tours » Repülőjegy » Mit vihetek magammal

Mit vihetek magammal a repülőgépre?

 

A szigorúbb biztonsági intézkedések miatt új szabályzat lépett életbe a repülőgépre felvihető  folyadékokkal kapcsolatban, ami kiterjed  ivóvízre és üdítőitalokra, gélekre, kenőcsökre, tonikokra, aeroszolokra, fogkrémre,  borotválkozó krémre, haj gélre, valamint az ajakápoló- és arckrémekre is.

 Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat az utas. Szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyagzacskóba. A műanyagzacskó űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert. Minden utas csupán egy ilyen műanyagzacskót szállíthat. Az átlátszó műanyagzacskónak újrazárhatónak kell lennie (bármilyen zacskó megfelelő, mely kinyitás után könnyen újrazárható - ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható).

 Két kivétel van érvényben: a repülés ideje alatt igényelt csecsemő-tápszer, a repülés ideje alatt igényelt gyógyszer.

 Továbbra is engedélyezett az adómentes termékek vásárlása útlevél-ellenőrzés után az európai reptereken és az európai légitársaságok repülőin. Azokat a folyadékokat és géleket, amelyeket az utas  repülőtéren vagy a repülőn vásárolt, szükség esetén becsomagolják és lepecsételik a boltban vagy a fedélzeten. Ezen pecsét 24 óráig érvényes. Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékokat külön kell bemutatni.

 Biztonsági ellenőrzéskor külön-külön kell bemutatni a kabátot, felöltőt és a nagyobb elektromos felszereléseket (pld. laptopot).


mail Kérje ajánlatunkat!